Translate

niedziela, 20 grudnia 2015

Brzózka gotuje: Chlebek bananowy

Witam w kolejnej wpisie z serii "Brzózka gotuje". Dziś mam dla was pomysł na słodką wersję śniadania, czyli chlebek bananowy :)






Składniki:



2 dojrzałe banany
2 łyżki masła
1/3 szklanki cukru trzcinowego
1 jajko
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 szklanki mąki pszennej
dżem wiśniowy (lub inny)





Sposób przygotowania:

Banany rozgnieść widelcem. Masło podgrzać do rozpuszczenia. Wszystkie składniki wymieszać łyżką i włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170*C. Ostudzić, przekroić i posmarować dżemem (wedle uznania).


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz